Van gezond denken naar gezond zijn

Niets is in het leven van de mens, belangrijker dan zijn gezondheid

We leven in een tijd waarin mensen steeds ouder worden. Maar, oud worden en oud zijn is niet voor iedereen hetzelfde. De weg daar naar toe; is de weg die voor je ligt, het is jouw levensweg. Dit is de weg waarop jij ooit jouw eerste stapjes hebt gezet. Alsmaar voorwaarts bewegend met de tijd mee. Alsmaar op weg vanaf de eerste schreeuw van leven tot de laatste ademsnik.

Jij bent op weg. Ergens is er een moment dat je even stilstaat, voorzichtig over je schouder kijkt naar de afstand die achter je ligt. De tijd in jaren die je hebt gebruikt om te komen naar de plek waar je nu bent. Je staat in het moment -en je ziet waar het verleden en het heden elkaar raken. Kijk je weer naar voren, dan sta je op de plek van het besef en het moment van de keuze, de toekomst. Niet wetend de afstand, de tijd en de kracht om te leven. Jouw leven, jouw gezondheid, niet wetend hoever en naar waar de weg je brengt, waar je zult zijn. Je staat in het heden, niet wetend hoe het morgen is!

Het meest basale doel van de mens na zijn geboorte is; hoe kan ik zo lang mogelijk leven! Hoe weet ik dat ik nog werkelijk gezond ben en nog een toekomst heb. Hoe kan ik mijn gezondheid zolang mogelijk behouden om te zien en te voelen wat mij zo dierbaar en zo lief is.

Oud worden is wat anders dan gezond oud worden en dat wil iedereen!

Om gezond oud te worden is het van belang een stijl van leven te volgen, die begint met nadenken en bewustwording van de waarde die je hecht; aan jouw leven!

Het grootste deel van mensen die per jaar overlijden is het gevolg van ongezond gedrag.

Gedacht moet worden aan: roken, ziek makend overgewicht (obesitas) te veel voeding, slechte voeding, hart en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, klachten van botten, gewrichten, beroerte, onvoldoende bewegen, en uiteindelijk een veel te vroeg sterven!

Deze gedragskenmerken maken de mens ziek en leven korter, soms veel te kort!

Als wij je laten weten dat deze kenmerken van ongezond gedrag bijna door iedereen vermijdbaar zijn. In dat geval kunnen verloren levensjaren gewonnen levensjaren worden, die bepalend zijn voor een hogere levensverwachting.

Sporten, bewegen en gezond eten rust en ontspannen, zijn in het kader van gezond oud worden, de meest fundamentele activiteiten die de mens zelf kan aansturen om zijn lichaam, zijn geest en sociaalfunctioneren, te doen stijgen naar een beter niveau van presteren en welbevinden. Zeg maar, goed te leven!

In Nederland zijn het er bijna 9 miljoen mensen die sporten en bewegen. Duizenden mensen hebben een plek gevonden in fitnesscentra, sportscholen en sportverenigingen

Sporten en bewegen hoort net zoals de noodzaak om gezond te eten, te rusten en te slapen, een deel te zijn van je vaste dagelijkse behoeften. Het zijn onmisbare basisbehoeften voor ieder die kiest, voor een gezond en lang leven.

Het moet nog maar eens gezegd worden : SPORTEN EN BEWEGEN MOET !

 Drs J. de Groot (Arts)


Hoe gezond bent u?

 • Het Centrum voor Medische Keuringen is er om mensen te motiveren en te ondersteunen wanneer het gaat om het vinden van het juiste evenwicht tussen veilig sporten en gezondheid


Hoe is uw huidige conditie?

 • Werken aan uw conditie = werken aan uw gezondheid!


Hoe lang is het geleden dat u:

 • Voor het laatst heeft gesport?
 • Een sportkeuring hebt ondergaan?

 

Het Centrum voor  Medische Keuringen is er:

 • omdat gezondheid een groot goed is: het is van belang met de juiste kennis, op de juiste tijd en plaats precies te bepalen waar bij u de grenzen liggen van uw gezondheid.

 

Het Centrum voor Medische Keuringen is er:

 • om uw gezondheidsrisico’s tijdens en na het bewegen en sporten vroegtijdig te herkennen en te beperken, door het nemen van adequate maatregelen en het geven van advies.

 

Het Centrum voor Medische Keuringen  is er:

 • om te bevorderen dat kinderen en ouderen voldoende bewegen om hun gezondheid te verbeteren en te behouden.

 

Hoe kan het beter?

 • Welke maatregelen zijn nodig om uw gezondheid te verbeteren?
 • Hoeveel beweging is nodig om uw hart en bloedvaten in optimale conditie te houden?
 • Wat doe je om gezond oud te worden?  Hoe zullen uw lichamelijke en geestelijke fitheid en afweersysteem zijn als u ouder bent?
 • Alle redenen om gezond te bewegen en gezond te sporten.
 • Het Centrum voor Medische Keuringen helpt u bij het beantwoorden van deze vragen.

 

Een kleine check, van groot belang!

 

Doel van het medisch onderzoek

 • Het maken van een betrouwbare en reële inschatting van uw gezondheid in lichamelijk en psychisch opzicht. Voor een groot deel van de mensen die sporten en bewegen, biedt het medisch onderzoek een antwoord op veel vragen. Niet alleen met betrekking tot de actuele gezondheidsstatus en conditie, maar ook over tijdens of na de keuring geconstateerde gebreken of afwijkingen in het gezondheidsniveau in relatie tot het blijven bewegen en sporten. Hoe ziet mijn toekomst er uit? Een keuring is een instrument om “verborgen” kwalen en gebreken op te sporen en daar waar nodig te adviseren en te ondersteunen.

 

Het Centrum voor Medische Keuringen

 • Heeft tijd en energie geïnvesteerd in het vinden van een netwerk van deskundigen, die hun kennis en bekwaamheid bundelen om zich maximaal in te zetten voor de gezondheid en het behoud daarvan voor de mens waarom het gaat! Wie daarin slaagt, zal plezier in het bewegen ervaren, misschien zelfs als een bevrijding van een lang bestaande ongezonde stress van geest en lichaam

 

Dit is onze uitdaging, dit is onze kracht en we doen dit graag samen met u!